• English

Halabi Real Estate

Halabi Real Estate is ontstaan uit familie onroerend goed activiteiten welke dateren uit de jaren ‘40. In eerste instantie bestonden deze activiteiten uit de aankoop van onroerend goed op Curacao voor beleggingsdoeleinden. Waar sprake was van woonhuizen of bedrijfspanden werden deze wanneer nodig verbouwd of opgeknapt voor verhuur. Gronden en landerijen werden in portefeuille gehouden voor beleggingsdoeleinden. Zelden werd er iets verkocht.

Op deze manier heeft de familie door de jaren heen een flinke onroerend goed portefeuille opgebouwd, bestaande uit panden in Willemstad, vooral te Scharloo en Otrobanda, woningen zowel in de binnenstad als in de nieuwe woonwijken van het eiland zoals o.a. Van Engelen, Sta. Rosa, Jongbloed en ook een aantal belangrijke percelen te Saliña en grote plantages in het derde district van het eiland.

Begin jaren ‘70 begon de groep met bouw- en ontwikkelingsactiviteiten. Winkelcentrum Promenade werd gebouwd en geleidelijk aan ontwikkeld tot het prestigieuze winkelcentrum zoals we die vandaag de dag kennen. Verschillende plantages werden verkaveld en in percelen verkocht.

Projectontwikkeling is op deze manier uitgegroeid tot een specialiteit van de groep, met de nadruk op grondontwikkeling. Echter heeft deze ervaring ook geleid tot projectontwikkeling en project management van projecten voor derden, zoals het Sonesta Hotel (het tegenwoordige Marriott Hotel) en het World Trade Center op Curacao.

Halabi Real Estate heeft zich in het begin alleen bezig gehouden met aan- en verkoop van eigen onroerend goed. Uit deze activiteit is op een min of meer vanzelfsprekende wijze de bemiddeling voor derden ontstaan. Op een selectieve basis wordt momenteel ook gedaan aan de aan- en verkoop van onroerend goed voor derden.